Cari Post lain disini

Loading...

Wednesday, January 16, 2008

SPACE SHERIFF GAVAN





Space Sheriff Gavan atau Polis Angkasa Gaban (宇宙刑事ギャバン Uchū Keiji Gyaban) merupakan satu watak dalam siri kanak-kanak yang berasal dari negara Jepun, Cerita animasi seangkatan dangannya adalah Mask Rider Black (Kesatria Baja Hitam) a.k.a Kamen Rider. Siri ini mula ditayangkan di slot pukul 7 malam di TV Asahi bermula daripada bulan 5 Mac 1982 dan berakhir pada 25 Februari 1983. Filem animasi ini dihasilkan oleh syarikat Toei dan mengandungi 44 episod. Tetapi koleksi yang aku ada hanya 22 episod, lagi 22 episod rasanya susah nak dapat tapi kalau siapa-siapa antara pembaca blog aku ni yang ada episod 23 - 44 bolehlah buat satu copy untuk aku (lepas ni boleh runding). Senarai tajuk dari episod 1 - 22 adalah seperti berikut;
  1. Chapter 01 - Tokyo Strange Underground Hub
  2. Chapter 02 - The Stolen Japanese Islands
  3. Chapter 03 - Stop The BEM Plan By Dr. Black Star
  4. Chapter 04 - The Helmet of the Devil for the Death
  5. Chapter 05 - Mimi is Crying, Len is Hit By teh Poisonous Bullet
  6. Chapter 06 - The Genius From the Cram School of the Devil
  7. Chapter 07 - Young Girl Kisses the Hidden Flower of the Weirdo
  8. Chapter 08 - Is it a Justice or an Evil. A Hero with a Silver Mask
  9. Chapter 09 - Beautiful Baby Spy
  10. Chapter 10 - Breaking Human Crush Machine
  11. Chapter 11 - Is My Father Alive//The Myth of SOS
  12. Chapter 12 - To the Amusement park//UFO youth is in Danger
  13. Chapter 13 - Len in Danger a Big Come Back
  14. Chapter 14 - The Last Hit for the Separation of Love and Sorrow
  15. Chapter 15 - Is it the Image? The City of the Devil
  16. Chapter 16 - The First Love was as Shiny as a Blue Gem
  17. Chapter 17 - A Walking Time Bomb
  18. Chapter 18 - The Test of the Princess, Messy Palace
  19. Chapter 19 - Switch at Six Laser Z Recharged Done
  20. Chapter 20 - The Myth of the Hospital
  21. Chapter 21 - The Danger of the Sting with Dance
  22. Chapter 22 - The Sister and the Golden Mask



VCD Original dari Episod 1 -22


video
Gavan Opening

video
Gavan Change Fighting Suit

video
Gavan Ending

5 comments:

Reds said...

Wah! ada juga yg dpt simpan cerita ni ek! Klu sy dpt simpan mesti best...stkt ni sy berjaya simpan cerita macross jer...anyway nice collection! keep it up dgn hobi kegemaran kita ni!

Anonymous said...

bro bagilah link nak download
aku dah lama cari cerita gaban ni.aku ada full episode tapi subtitle x de lah cakap jepun apa pon x paham.

Mohammad Azri said...

Maner kao dpt citer ni...upload ler...leh kongsi ramai2...

Aidilangelo said...

Teman udah jumpe linknye. Masok sini

http://www.indowebster.web.id/showthread.php?t=24666&p=1050738#post1050738

Selamat mendownload! hahaha

Aidilangelo said...

Satu lagi link yg kome buleh terai ni ha..

http://relax-alfahime.blogspot.com/2010/08/sentai-uchuu-keiji-gavan.html



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Harga Spot Gold Terkini

GOLD - (current bid, $ change, low, high) Update every minute