Cari Post lain disini

Loading...

Monday, May 26, 2008

Wang/duit kertas "RADAR number"

Mengumpul wang kertas lama atau baru ada seninya yang tersendiri, diantara yang diminati oleh ramai "collector" adalah mengumpul wang kertas yang menpunyai no siri yang cantik dan menarik sebagai contoh AA4444444, AA00000001, AA1111222 atau AA1234321. Sebenarnya banyak lagi kategori wang kertas yang menarik......banyak kalau nak senaraikan disini, nanti aku cuba senaraikan. Ini adalah sebahagian koleksi wang kertas aku yang mempunyai nombor siri menarik dan dikenali sebagai "RADAR number".



no sirinya SA9275729



no sirinya CB1013101

10 comments:

vonn said...

salam..

kalu duit rm1 tu prefix start huruf S susah nak dapat ke? rare ke?

kalu dikira ganjil, ada jugak lagi pilihan yg saya nak cuba simpan.. :D

my-koleksi said...

prefix start huruf S tu tak RARE pun...yang saya letak tu adalah contoh RM1 "RADAR number" dan gred wang kertas tu tak cantik sgt.....kalau nak cari untuk koleksi, carilah RM1 first prefix AAxxxxxxx.... :D

vonn said...

salam...

aritu aku jumpa lagi sekeping radar number..singgit..

UF 5888885

byk tu nombor lapan..hehe..tp rasanya kualiti FINE aje.. :D

gambar aku pos kat mesra:

http://www.mesra.net/forum/index.php?showtopic=69327&pid=4702403&st=160&#

layli said...

I got RM1 - LX3888883 & WR1607080,
RM10 - LA3222222, ZB0530350 & LG7668668.
All kualiti FINE.
Can you tell me how much the value pls?

OnG said...

kertas yang da radar number bnilai ke?

IZZATI ADILA AZHAFFISHYAM said...

*DUIT DGN NO SIRI YG UNIK DAN CANTIK..
*DUIT NI SAYA DAPAT TERUS DARI BANK DAN BELUM DIGUNAKAN LAGI...
*BERAPA YG U ALL BERANI TAWARKAN DGN NILAI HARGA MENGIKUT NO SIRINYA..
-RM50 >BA8988888 :
-RM10 >NH0010000 :
-RM1 >UF0777777 :
-rm5 >ED6444444 :
-RM1 >UF0776666 :
-RM1 >UF0788888 :
-RM10 >KT8777777 :
-RM1 >YW5099999 :
-RM1 >YW5100000 :
-RM1 >YV8411111 :
-RM1 >YW5088888 :
-RM1 >YW5066666 :
-RM1 >WD5744444 :

Anonymous said...

saya ada rm 50 salah potong, saya nak jual , sms 0129685394

diyana said...

saya ada rm1 yg no sirinya YZ4445551...ader yg berkenan??hehehhehe....leh emel sy kat diyanafariz@yahoo.com

mohd ali said...

Kalau nombor siri angka ganjil ( AGD7519933) atau genap ( ADQ0646422) ...Ada keistimewaan tak? muhamadali_08@yahoo.com.my

tg m azlin said...

saya ada sekeping rm50 siri no CF 3888888 ..agak2 brepa value kalu nk jual.. grade VF kot..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Harga Spot Gold Terkini

GOLD - (current bid, $ change, low, high) Update every minute