Cari Post lain disini

Loading...

Friday, September 26, 2008

"Sketch" Duit Syiling 50 tahun BNM

Lukisan/gambar apakah yang aku letak?? Lukisan/gambar di bawah merupakan sketch Duit Syiling yang telah aku hantar untuk menyertai pertandingan Mereka Bentuk Duit Syiling Peringatan Ulang Tahun Ke-50 Bank Negara Malaysia yang lalu. Walaupun aku tidak memenagi apa-apa hadiah dan tempat dalam pertandingan tersebut, aku tetap gembira kerana aku mempunyai idea untuk menghasilkan "sketch". Tahniah aku ucapkan kepada semua pemenang pertandingan tersebut, kalau boleh aku nak tengok reka bentuk yang korang buat tu. Boleh nanti aku jadikan rujukan dan bertanyakan tips bagaimana untuk menang sekiranya aku memasuki pertandingan sebegini sekali lagi anjuran oleh BNM. "Sharing is caring", aku pun nak menang juga. Aku rasa mungkin penerangan bagi sketch yang aku buat tidak mantap dan ayat yang aku gunakan tidak bombastik (Mr. Loba Loba), disulam pula dengan sketch aku yang kurang "cun" serta tidak warna-warni. Zaman sekarang kan zaman warna-warni tetapi aku masih guna hitam-putih.....tidak menggambarkan perubahan 50 tahun yang sudah lama berlalu. Sekian saja bebelan aku, mari sama-sama kita layan "sketch" aku;

Muka Depan


Muka Belakang

Note: Aku tak penah ambil course Art and Design, tapi bila ditengok... ditenung... diamati.... pandai jugakan aku lukis/sketch (angkat bakul sendiri).

2 comments:

vonn said...

salam..

wah cantik jugak tu ko sketch..tapi dah takde rezeki nk buat cemana ye tak..

huck said...

Dalam banyak2 statement ko, aku paling suka statement

"(angkat bakul sendir)"

Huahahahhaha!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Harga Spot Gold Terkini

GOLD - (current bid, $ change, low, high) Update every minute