Cari Post lain disini

Loading...

Monday, December 19, 2011

Wang Kertas Malaysia Siri Baharu

Gambar diambil dari Facebook

Pada 23 Mei 2011yang lalu, BNM telah mengumumkan bahawa reka bentuk siri baharu wang kertas dan duit syiling Malaysia akan berada dalam edaran pada awal tahun 2012Diatas mungkin gambar Wang Kertas Malaysia Siri Baharu tersebut yang bakal kita gunakan nanti. Terima kasih kepada individu yang share gambar Wang Kertas Malaysia Siri Baharu tersebut

Bagi aku, design Wang Kertas baharu tersebut nampak menarik dengan motif dan konsep yang digunakan adalah lebih kurang sama dengan RM50 baru sekarang. Apa-apa pun kita tunggu nanti kemunculannya.

Persoalannya sekarang;
  1. Bilakah BNM akan keluarkan Wang Kertas Malaysia Siri Baharu tersebut?
  2. Ada tak  yang Limited Edition (20,000 set) untuk "collector"? 

3 comments:

Anonymous said...

Nampaknya macam RM50 ada design baru dan RM5 bukan polimer lagi

Anonymous said...

Info yg sy terima,22/12/2011 duit ni akan dijual kat BNM.

my-koleksi said...

Anony;

terima kasih, kalau betul 22/12/2011 ni.. kena standby a duit siap2

TQ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Harga Spot Gold Terkini

GOLD - (current bid, $ change, low, high) Update every minute