Cari Post lain disini

Friday, April 18, 2008

Setem unik mahu dijual RM1.5j


MUBARAK menunjukkan setem uniknya yang dibingkaikan bersama sampul asal di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Percaya atau tidak, sekeping setem keluaran 1967 dan dulunya hanya berharga 15 sen kini mahu dijual RM1.5 juta.

Setem itu juga dianggap unik di Malaysia kerana tidak mempunyai tanda harga.

Pemiliknya, Mubarak Ali O.A Rajak, 56, berkata, beliau berhasrat membuka tawaran menjual setem tersebut kepada individu atau mana-mana badan korporat yang berminat.

Menurutnya, berdasarkan penelitian daripada beberapa pihak termasuk daripada pihak Muzium Negara, Arkib Negara dan Pos Malaysia, nilai setem yang berusia 41 tahun itu kini semakin tinggi dan dianggarkan mencecah hingga RM5 juta.

Bagaimanapun beliau berhasrat menjual setem itu pada harga yang jauh lebih rendah berbanding anggaran asal dengan harapan setem tersebut tidak 'terkeluar' dari negara ini.


INILAH setem yang ditawarkan pada harga RM1.5 juta


"Setem ini merupakan salah satu khazanah dan warisan negara ini kerana ia digunakan sejak zaman pemerintahan Almarhum Sultan Sir Abu Bakar Ri'ayatuddin Al-Muadzam Shah iaitu Sultan Pahang keempat,'' katanya kepada Kosmo! kelmarin.

Beliau mendakwa memperoleh setem itu ketika bapanya yang merupakan seorang peniaga menerima sepucuk surat dari Bank Standard Chartered dan mendapati setem itu tidak mempunyai tanda harga.

Sehubungan itu, kepada sesiapa yang berminat membeli setem unik itu boleh menghubunginya di talian 012-3366786.

Sumber: Kosmo 18 April 2008

4 comments:

tiung said...

wooo dasat la.. setem ja pon
hehe
kalo ada org beli ni kaya dia

fitr crouch said...

yg tukhang beli tu lg kaya bang...

admin said...
This comment has been removed by the author.
admin said...

saya ada setem p.ramli 30 sen dan setem2 tahun 80 an dan ada lagi jenis lama... nak ker? kalau jual berapa boleh dapat mahal tak?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Harga Spot Gold Terkini

GOLD - (current bid, $ change, low, high) Update every minute