Cari Post lain disini

Loading...

Thursday, May 10, 2012

Matawang Khas PKKN dicipta Jabatan Ukur


Pernahkah anda jumpa Matawang diatas? aku memang tak pernah jumpa....... matawang khas tersebut telah diperkenalkan pada tahun 1936 bagi memudahkan urus niaga antara penghuni Pusat Kawalan Kusta Negara (PKKN), namun matawang yang dicipta Jabatan Ukur tersebut telah dihentikan pengunaannya tiga tahun kemudian. 

Maklumat diatas aku perolehi dari Akhbar Utusan Malaysia bertarikh 5 Mei 2012 - Laporan Khas Mengenai Pusat Kawalan Kusta Negara (PKKN) dan Website Hospital Sungai Buloh

Jom kita sama-sama baca Laporan Khas tersebut, lupakan sekejap tentang hobi kita.......

p/s: kalau ada pembaca blog my-koleksi yang ada info lain berkenaan matawang diatas, bolehlah berkongsi diruangan komen atau email mykoleksi@yahoo.com. Nanti boleh aku update terus..... aku pun tengah mencari-cari maklumat juga.

1 comment:

DINEE said...

Ada bc jugak dlm utusan malaysia. Unik jugk note ni sebab ia digunakan dlm skala ruang lingkup yg kecil je. Terpisah dari dunia luar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Harga Spot Gold Terkini

GOLD - (current bid, $ change, low, high) Update every minute